flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРОСТУВАННЯ НЕДОСТОВІРНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПОШИРЕНОЇ У ЗМІ 12 ЛИСТОПАДА 2019 РОКУ

14 листопада 2019, 15:04

СПРОСТУВАННЯ НЕДОСТОВІРНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПОШИРЕНОЇ У ЗМІ 12 ЛИСТОПАДА 2019 РОКУ

 

         12 листопада 2019 року в соціальній мережі  Facebook та інших Інтернет виданнях, зокрема Мukachevo.net. опубліковано  статтю  під назвою «На Хустщині у судді-хабарника знайшли ще не задекларовані 6300 доларів США» .

         В даній статті зазначено, що у ході обшуку помешкання судді правоохоронцями виявлено та вилучено 6300 дол США які, як встановлено слідством, підозрюваний отримав з продажу власного автомобіля.

         Хустський районний суд повідомляє, що дана інформація не відповідає дійсності, та не стосується суддів Хустського районного суду.

         Слід зазначити, що в провадженні Хустського районного суду перебував на розгляді протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 172-6 КУпАП стосовно судді одного з районних судів Закарпатської області.

Вказане адміністративне правопорушення виявлено у ході досудового розслідування за підозрою цього судді у вчиненні кримінального правопорушення.

         Судом було встановлено, що вказаний суддя  у порушення вимог ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції», не подав декларацію про суттєві зміни в майновому стані, які він  отримав від продажу автомобіля.

Постановою Хустського районного суду від 6 листопада 2019 р. даного суддю визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 2 ст.172-6 КУпАП з накладенням адміністративного стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1 700 грн.

         Наразі постанова суду не набула законної сили.

         Зважаючи на зазначене вище, Хустський районний суд Закарпатської області закликає представників засобів масової інформації  не поширювати не перевіреної інформації та звертатися до прес-служби для перевірки інформації , яка поширюється.