flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УВАГА !ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

13 листопада 2020, 09:56

              На підставі рішення зборів суддів від 13.11.2020 року та наказу голови Хустського районного  суду Закарпатської області від 13.11.2020 року, відповідно до ст. 24 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», постанов Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» (зі змінами) та від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України  від 13 жовтня 2020 р. № 956), рішення Ради суддів України за № 19 від 17 березня 2020 року, постанови головного державного санітарного лікаря України № 16 від 09 травня 2020 року, рішення Державної комісії з питань  техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації від 30 жовтня 2020 року, у зв’язку з ускладненням епідеміологічної ситуації в м. Хуст та із підтвердженням у працівників Хустського районного суду Закарпатської області діагнозу COVID-19, з метою запобігання поширенню захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, серед співробітників та відвідувачів Хустського районного суду Закарпатської області   та забезпечення безпечних умов праці працівникам суду:

  1. Тимчасово, з 16 листопада 2020 року обмежити прийом вхідної кореспонденції канцелярією суду з 08:00 години до 12:15 години.

 

  1. Тимчасово з 16 листопада по 30 листопада 2020 року включно  розгляд справ у відкритих судових засіданнях не відбуватиметься, однак з певними виключенням, а саме:

 

- за умови належного повідомлення учасників судового процесу та відсутності заяв про відкладення розгляду справи, проводитиметься розгляд справ за відсутності учасників судового процесу з дотриманням вимог процесуального законодавства;

- забезпечуватиметься здійснення судочинства за процедурою письмового провадження у передбачених законом випадках;

Зазначені обмеження не стосуються розгляду:

а) матеріалів (подань) слідчих органів про обшук, обрання та про продовження запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, продовження строків досудового строків досудового розслідування;

б) кримінальних проваджень, у яких обвинуваченим обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою;

в) справ про адміністративні правопорушення, у яких  у разі відкладення розгляду справи закінчуються строки, передбачені ст. 38 КУпАП.

  1. Рекомендувати учасникам судових процесів:

– подавати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами;

– утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності захворювання           (втрата нюху та смаку, слабість, кашель, задуха, утруднення дихання, підвищення температури тіла тощо);

– всі документи (заяви, скарги, відзиви, клопотання тощо) надавати суду в письмовому вигляді, або засобами електронного зв’язку (inbox@hs.zk.court.gov.ua)

  1. Припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.

 

  1. Обмежити допуск до суду осіб з ознаками респіраторних захворювань.